Hu En

Csíkvári '59

Országos Széchényi Könyvtár, 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.
2014. november 27. - 2015. január 24.
Megnyitó:2014. november 27.
Csíkvári Péter

Csíkvári Péter sajnálatosan korán, másfél éve lezárult életműve nem teljesen ismeretlen, de nem is teljességgel ismert a fotográfia iránt érdeklődő hazai közönség előtt.

Az alkotó művészeti tanulmányait Mikus Sándor és Vígh Tamás növendékeként folytatta, 1976-ban diplomázott. Szobrászi tevékenysége mellett már az 1990-es évek első felétől foglalkoztatták a számítógépes képalkotás által kínált lehetőségek. Sajátos, egyéni hangú képeinek kiindulópontja a fotográfia. Képei  - saját meghatározása szerint: fotó alapú digitális képek -  a fotográfia és a festészet/grafika határmesgyéjén helyezkednek el. A nagy formátumú fotógrafikák az európai festészet és szobrászat klasszikus korszakainak formavilágát, komponálásmódját, tradícióit ötvözik a fotográfia és a számítógépes grafika szinte határtalan lehetőségeivel.

A tárlaton az életműből válogatott képek mellett jelzésszerű áttekintés látható a művész szobrászi munkássáról. az általa vezetett művésztelep alkotásaiból, illetve több video-installációja is bemutatásra kerül.

művész: Csíkvári Péter

Támogatók

Médiatámogatók