Hu En

Beautiful China-Beautiful Hungary

Művészetek Palotája, 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
2014. október 10. - 2014. november 5.
Megnyitó:2014. október 10.
Li Ge

A Kínai – Magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 65. évfordulóját ünnepeljük 2014-ben.

Ebből az alkalomból Kína magyarországi nagykövetségével és a Pekingi a China International Publishing Group-pal együttműködve a Magyar Fotóművészek Szövetsége egy nagyszabású program előkészítését kezdte meg 2013-ban, melynek keretében a két országot bemutató tárlat és a kiállítás képanyagából válogatott könyv kiadásáról határoztak és kezdték meg a munkálatokat.

A Magyar Fotóművészek néhány tagja Kínába látogatott, útjuk során felkeresve Peking, Nanking és Csengtu városát, míg a kínai fotográfusok hazánkkal ismerkedtek, többek között Szentendre, Esztergom, Kaposvár, Balaton és természetesen Budapest élete adta témájukat. A magyar csoport több tagja már korábban is járt Kínában, Benkő Imre már a 70-es években ismerkedett Pekinggel, de a kínai fotográfusok is visszatértek hozzánk további anyaggyűjtés céljából. Így végül is igen széles körű előkészítő munka után kezdődhetett meg a válogatás és a fotóalbum szerkesztése, melyet Kína legnagyobb nemzetközi kiadóvállalata a China International Publishing Group munkatársai végeztek.

művészek: Li Ge, Xu Xun,  Wang Dajun, Duan Wei, Dong Fang, Yang Jia, Benkő Imre, eM Soós György, Kovács Melinda, Somogyi Márk, Szamódy Zsolt Olaf, Wei Xiang

Támogatók

Médiatámogatók